Descoperă secretul unui zâmbet strălucitor cu tratamente dentare estetice la clinica Dental Paradis

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Îmbunătățirea zâmbetului cu ajutorul tratamentelor de estetică dentară și utilizarea diverselor proceduri stomatologice și intervenții cosmetice specializate pentru a obține un zâmbet mai frumos și mai atrăgător este unul dintre punctele forte ale clinicii Dental Paradis. Aceste tratamente sunt efectuate de către medicii specialiști în stomatologie și au ca scop corectarea și îmbunătățirea aspectului dinților și gingiilor.

estetica dentara Corbeanca Bucuresti

Tratamente dentare estetice care pot fi aplicate pentru a îmbunătății aspectul zâmbetului la clinica Dental Paradis

  • Albirea dentară: Este un tratament non-invaziv care implică utilizarea de substanțe chimice speciale pentru a înlătura petele și decolorările de pe suprafața dinților. Substanțele chimice, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă, sunt aplicate pe dinți într-un mod controlat, iar apoi se utilizează o sursă de lumină sau căldură pentru a activa substanțele chimice. Aceasta duce la descompunerea petelor și la îndepărtarea lor, astfel încât dinții să obțină o nuanță mai luminoasă și mai albă. Albirea dentară poate fi realizată atât în cabinetul stomatologic, cât și acasă, sub supravegherea unui specialist – vezi aici preț albire dentară
  • Coroane dentare: Acestea sunt capace protetice personalizate, confecționate din ceramică sau alte materiale rezistente, care sunt plasate pe dinții deteriorați sau decolorați. Procedura implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț dentar pentru a face loc coroanei dentare. Coroana este apoi cimentată ferm pe dinte pentru a-i restabili forma și aspectul natural. Coroanele dentare pot fi utilizate pentru a corecta dinți spăriați, forma inegală a dinților, decolorarea severă sau pentru a acoperi dinții cu obturații mari.
  • Plombe dentare estetice (inlay onlay overlay): Acestea sunt obturații utilizate pentru a repara dinții afectați de carii sau alte probleme dentare. În locul amalgamelor metalice tradiționale, se utilizează materiale de umplutură compozite de culoare similară cu smalțul dentar, cum ar fi rășinile compozite. Aceste umpluturi sunt modelate și aplicate în cavitatea creată după îndepărtarea cariei, astfel încât să se potrivească perfect cu forma și culoarea naturală a dinților. Aceasta conferă un aspect estetic mai plăcut și invizibil, făcând umpluturile să fie practic nedetectabile.
  • Fațete dentare: Acestea sunt o soluție cosmetică excelentă pentru a îmbunătăți aspectul dinților frontal. Fațetele dentare sunt niște lame subțiri, confecționate din ceramică sau porțelan, care se aplică pe fața frontală a dinților pentru a corecta imperfecțiunile estetice. Procedura implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar pentru a crea spațiu pentru aplicarea fațetelor dentare. Acestea pot fi utilizate pentru a corecta dinți decolorati, crăpați, forma inegală, diasteme (spații mari între dinți) sau alte imperfecțiuni cosmetice.
  • Implanturile dentare: Acestea sunt rădăcini artificiale din titan sau alte materiale biocompatibile, car e sunt plasate în osul maxilar și servesc ca suport pentru inlocuirea unui dinte lipsă. Procedura de implant dentar implică introducerea rădăcinii artificiale în os prin intermediul unei intervenții chirurgicale minore. După ce osul se vindecă și se integrează cu implantul, se atașează o coroană dentară personalizată la acesta. Implanturile dentare sunt o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea unui dinte lipsă, oferind un aspect natural și restaurând funcționalitatea dentară.

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

 

Beneficiile obținute în urma tratamentelor dentare estetice

  • Îmbunătățirea încrederii în sine: Un zâmbet frumos și sănătos poate spori încrederea în sine și poate oferi o senzație de siguranță în interacțiunile sociale. Pacienții care se simt bine cu aspectul zâmbetului lor pot avea o atitudine mai pozitivă și pot fi mai deschiși în relațiile interpersonale.
  • Estetică facială îmbunătățită: Zâmbetul este o caracteristică distinctivă a feței și contribuie semnificativ la estetica generală a acesteia. Prin intermediul tratamentelor dentare estetice, pacienții pot obține un zâmbet mai simetric, cu dinți albi și aliniați corespunzător, ceea ce poate îmbunătăți aspectul facial în ansamblu.
  • Îmbunătățirea calității vieții: Un zâmbet frumos poate influența în mod pozitiv aspecte precum succesul profesional, relațiile personale și starea generală de bine. Pacienții pot fi mai încrezători în interacțiunile sociale și pot experimenta o mai mare satisfacție în viața de zi cu zi.
  • Corectarea problemelor dentare: Tratamentele dentare estetice pot corecta o gamă largă de probleme dentare, cum ar fi decolorările, petele, dinții spariați, forma inegală a dinților, fisurile sau diastemele. Astfel, pacienții pot obține un zâmbet mai uniform, mai armonios și mai plăcut.
  • Rezultate durabile: Multe tratamente dentare estetice oferă rezultate pe termen lung, mai ales dacă se mențin bune obiceiuri de igienă orală și se respectă recomandările profesionale.

Vă așteptăm la clinica Dental Paradis pentru un ansamblu de proceduri stomatologice specializate menite să vă îmbunătățească aspectul estetic al dinților și să restabilească zâmbetul frumos și sănătos.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine