De ce sa alegi fațetele dentare pentru reabilitarea zâmbetului tău?

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Fațetele dentare reprezintă o metodă avansată de tratament pentru cei care își doresc o imagine de sine îmbunătățită și un zâmbet remarcabil. Acestea pot rezolva o gamă largă de imperfecțiuni estetice, inclusiv culoare inestetică, fisuri dentare, spații prea mari între dinți, decolorarea dinților și multe altele.

Ce sunt fațetele dentare mai exact?

Fațetele dentare reprezintă cea mai avansată tehnică de restaurare estetică a dinților afectați de fracturi, carii, ciobiri sau decolorări. Fațetele dentare sunt foițe din ceramică aplicate pe partea din față a dinților.

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Fațete sau coroane dentare: care este diferența?

O fațetă dentară acoperă doar suprafața frontală a dintelui pentru a-i îmbunătăți aspectul. O coroană dentară, pe de altă parte, acoperă întreaga structură vizibilă a dintelui pentru a adăuga rezistență și protecție. Fațetele dentare sunt în mod normal tratamente cosmetice. Cu alte cuvinte, îți îmbunătățesc zâmbetul, dar nu îți întăresc sau repară neapărat dinții. În timp ce coroanele dentare pot îmbunătăți, de asemenea, aspectul dinților tăi, scopul lor principal este acela de a reface dinții care sunt grav deteriorați de carii sau traume.

Tipuri de fațete dentare la clinica stomatologică Dental Paradis

Fațetele dentare din materiale compozite corectează defectele dentare și pot ascunde problemele cosmetice ușoare. Medicul stomatolog folosește o rășină compozită de culoarea dintelui, pentru a obține rezultatele dorite.

Fațetele dentare e.max, sunt fațete dentare din ceramică presată. Aceste restaurări sunt personalizate pentru a se potrivi anatomiei dumneavoastră dentare. Înainte de cimentarea fațetelor, medicul protetician va îndepărta o parte de smalț de pe dinții naturali. Fațetele dentare din ceramică, datorită materialului de fabricare, au o duritate și prin urmare o rezistență foarte mare, lucru care face posibil ca ele să fie și ultra-subțiri. Când sunt îngrijite corespunzător, fațetele dentare E-max pot ține până la 15-20 de ani.

Fațetele dentare fără șlefuire sau fațete No-Prep, sunt indicate atunci când dinții nu sunt rotiți sau există dinți prea proeminenți. Se mai folosesc în momentul în care dinții sunt sănătoși și se dorește doar o schimbare a culorii și poate, ușor, a formei acestora.

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Necesită fațetele dentare o îngrijire specială?

Periajul, folosirea aței dentare și vizita regulată la medicul dentist sunt tot ce trebuie să faceți pentru a vă menține fațetele în stare bună de funcționare. Asigurați-vă că utilizați o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți neabrazivă cu fluor. Evitați produsele de albire, deoarece vă pot zgâria fațetele.

Avantajele tratamentelor cu fațete dentare

  • Tratament minim invaziv: Un avantaj pe care trebuie să îl știi este acela că tratamentul restaurativ este unul conservativ, păstrându-se pe cât se poate de mult smalțul dintelui. În majoritatea cazurilor nu este necesară șlefuirea dinților, iar fațetele dentare pot fi ulterior chiar și îndepărtate.
  • Aspect natural: Datorită materialului, culorii și tehnicilor de aplicare, fațetele dentare redau aspectul natural al zâmbetului tău.
  • Biocompatibilitate: Nu există reacții alergice datorită compatibilității biologice a ceramicii dentare.
  • Rezistență crescută: De exemplu în cazul fațetelor E-max, datorită ceramicii presate din care sunt realizate ele au o rezistență foarte mare și o durabilitate crescută. Însă, longevitatea fațetelor dentare, în general, este puternic influențată de obiceiurile alimentare, igiena dentară și vizitele regulate la dentist (se recomandă un control la fiecare 6 luni).
  • Aspect estetic: Fațetele acoperă suprafețele frontale ale dinților pentru a vă îmbunătăți zâmbetul. Acestea funcționează prin camuflarea defectelor cosmetice.

fatete dentare Corbeanca, Paradisul Verde

Nu trebuie să neglijăm faptul că fațetele dentare trebuie să se potrivească perfect cu dantura noastră. Avantajul acestora este acela că putem alege culoarea astfel încât să nu se observe diferința dintre dintele natural și cel îmbrăcat cu material ceramic. Astfel, în momentul în care ne hotărâm să investim în zâmbetul nostru, trebuie să acordăm o atenție sporită potrivirii dintre fațetele dentare și fizionomia feței.

Dacă și dumneavoastră aveți nevoie de o intervenție cu fațete dentare, clinica Dental Paradis din Corbeanca – Paradisul Verde, este aici pentru îndeplinirea dorințelor dumneavoastră.

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine