Tratamentul ortodontic: beneficiile îmbunătățirii esteticii faciale

aparat dentar Corbeanca, Paradisul Verde Bucuresti ortodontie

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă de prevenirea, diagnosticarea și corectarea anomaliilor dentare. Scopul principal al ortodonției este de a obține o aliniere corectă a dinților și a maxilarelor pentru a îmbunătăți atât aspectul estetic, cât și funcțional al zâmbetului.

Această specialitate se concentrează pe corectarea și alinierea incorectă a dinților atunci când aceștia nu se încadrează în mod corespunzător și pe tratarea problemelor asociate cu aceste anomalii, cum ar fi dificultățile în vorbire și mestecare. Vom discuta, în acest articol, despre tratamentele ortodontice și beneficiile acestora pentru realizarea unui zâmbet aliniat.

aparat dentar Corbeanca, Paradisul Verde Bucuresti ortodontie

Ce implică tratamentul ortodontic?

 • Consult de specialitate: Medicul dentist ortodont, la prima ședință, examinează cu atenție cazul pentru a identifica orice anomalii ortodontice și pentru a stabili un plan de tratament individualizat.
 • Planificarea tratamentului: Se dezvoltă un plan de tratament personalizat care ține cont de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Acest plan poate implica utilizarea diferitelor dispozitive ortodontice, cum ar fi aparate dentare tradiționale sau transparente, și include o estimare a duratei tratamentului.
 • Purtarea aparatului ortodontic: Pacienții poartă aparatul ortodontic conform indicațiilor pentru a corecta poziția dinților și a maxilarelor. Aparatele exercită presiune asupra dinților, permițându-le să se mute într-o poziție corectă în timp.
 • Activări periodice și monitorizare: Pacienții vizitează cabinetul regulat pentru a efectua activările dispozitivelor.
 • Finalizarea tratamentului: După ce obiectivele tratamentului au fost atinse, aparatul dentar este înlăturat, iar pacienții pot avea nevoie de aparate de contenție pentru a menține alinierea corectă a dinților.
 • Beneficii pe termen lung: Tratamentul ortodontic poate îmbunătăți funcția masticatorie, vorbirea, sănătatea orală și estetica zâmbetului, oferind pacienților o mai mare încredere în sine.

aparat dentar Corbeanca, Paradisul Verde Bucuresti ortodontie

 

Ce beneficii concrete oferă tratamentul ortodontic pentru îmbunătățirea esteticii faciale?

 • Corectarea poziției dinților: Ortodontia poate ajuta la alinierea dinților pentru a obține un zâmbet mai uniform și atrăgător. Dentiția corectă poate contribui la o estetică facială îmbunătățită.
 • Corectarea înțepăturii sau proeminenței maxilarelor: Tratamentul ortodontic poate ajusta poziția maxilarelor pentru a corecta probleme precum supraaglomerarea sau subdezvoltarea, ceea ce poate îmbunătăți profilul facial.
 • Îmbunătățirea simetriei faciale: Tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea problemelor de asimetrie facială, cum ar fi o linie mediană neregulată sau înălțimea asimetrică a arcadei dentare.
 • Ameliorarea aspectului profilului facial: În cazul pacienților cu probleme precum ocluzia deschisă sau supraaglomerarea, tratamentul ortodontic poate contribui la o proiecție facială mai echilibrată și estetică.
 • Creșterea încrederii în sine: Un zâmbet frumos și un aspect facial îmbunătățit pot ajuta pacienții să se simtă mai încrezători în ei înșiși și să aibă o imagine de sine mai pozitivă.

Fiecare caz este unic, iar beneficiile exacte ale tratamentului ortodontic pentru îmbunătățirea esteticii faciale pot varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului. De aceea, consultul de specialitate, împreună cu un medic specialist ortodont, sunt esențiale pentru evaluarea și elaborarea unui plan de tratament personalizat și concret.

Gutieră de contenție: După ce aparatul ortodontic este înlăturat, pacienții trebuie să poarte aparate dentare de conteție pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru ajută la menținerea poziției corecte a dinților. Respectarea recomandărilor ortodontului cu privire la purtarea retainerelor este esențială pentru a asigura stabilitatea rezultatelor pe termen lung.

 

Ce poate oferi tratamentul ortodontic pe termen lung?

 • Funcționalitatea orală: Dinții corect aliniați și o mușcătură corectă pot îmbunătăți funcționalitatea orală pe termen lung. Aceasta poate facilita masticarea, vorbirea și poate preveni uzura anormală a dinților, care poate duce la probleme mai târziu în viață.
 • Calitatea vieții: Îmbunătățirea esteticii faciale poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții pe termen lung. O persoană care se simte bine cu aspectul său poate experimenta o creștere a încrederii în sine, o imagine de sine mai pozitivă și relații interpersonale mai bune. Aceste aspecte pot contribui la o viață mai fericită și mai satisfăcătoare.
 • Beneficii sociale și profesionale: Un zâmbet atractiv poate influența modul în care suntem percepuți în societate și în mediul de lucru. Potențialul de a crea o primă impresie pozitivă poate avea efecte pe termen lung asupra relațiilor și oportunităților profesionale.
 • Încredere și stimă de sine: Îmbunătățirea aspectului facial poate ajuta la creșterea încrederii în sine și a stimei de sine, ceea ce poate influența deciziile și opțiunile pe termen lung ale unei persoane, inclusiv în ceea ce privește cariera, relațiile și stilul de viață.

Vă așteptăm la Clinica Dental Paradis pentru tratamente orodontice de calitate.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

aparat dentar Corbeanca, Paradisul Verde Bucuresti ortodontie

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis Corbeanca, Paradisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine