Ai nevoie de aparat dentar ortodontic? Tipuri, costuri și necesități

aparat dentar Corbeanca, ortodontie Paradisul Verde

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru corectarea poziției dinților și a mușcăturii. Ele sunt folosite, în clinica noastră, pentru a alinia dinții, pentru a corecta discrepanțele dintre maxilarul superior și cel inferior și pentru a îmbunătăți aspectul general al zâmbetului și al funcționalității dentare.

Aparatele dentare pot fi utilizate pentru a rezolva o varietate de probleme ortodontice, cum ar fi dinții strâmți, spațiile între dinți, mușcătura adâncă sau mușcătura inversată. Există mai multe tipuri de aparate ortodontice utilizate, în funcție de necesitățile și condițiile specifice ale fiecărui pacient.

Aparatele ortodontice fixe (cu bracket-uri)

Aparatele ortodontice fixe, cunoscute și sub numele de „aparate cu bracket-uri”, sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru a corecta poziția dinților și a mușcăturii. Acestea sunt compuse dintr-un set de bracket-uri mici, care pot fi din metal sau ceramică, atașate pe suprafața dinților, și arcuri sau fire metalice, numite arcuri ortodontice, care sunt conectate la bracket-uri pentru a exercita presiune asupra dinților și pentru a-i muta gradual în poziția dorită.

Medicul ortodont ajustează periodic aparatul pentru a asigura progresul corespunzător al tratamentului și pentru a asigura confortul pacientului. Aparatele ortodontice fixe reprezintă o opțiune populară și eficientă pentru persoanele care doresc să-și corecteze poziția dinților și să obțină un zâmbet mai frumos și mai sănătos.

aparat dentar Corbeanca, ortodontie Paradisul Verde

 

Aparatele ortodontice mobilizabile

Aparatele ortodontice mobilizabile sunt dispozitive ortodontice detasabile utilizate pentru a corecta poziția dinților. Acestea sunt realizate dintr-un plastic transparent și sunt modelate pentru a se potrivi confortabil peste dinți. Aparatele ortodontice mobile sunt o alternativă populară la aparatele ortodontice fixe cu bracket-uri, datorită aspectului mai discret și a opțiunii de a le îndepărta temporar.

Aceste aparate mobile funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare și constante asupra dinților, îndreptându-i treptat în poziția dorită. Ele sunt concepute să fie cât mai puțin vizibile și sunt ușor de îndepărtat atunci când este necesar, cum ar fi în timpul mesei sau pentru a efectua igiena orală.

Aparatele ortodontice mobile sunt eficiente în corectarea unor probleme ortodontice mai puțin complexe, cum ar fi dinții ușor înghesuiți sau dinții cu ușoare probleme de aliniere. Cu toate acestea, ele pot necesita o colaborare strânsă din partea pacientului, deoarece trebuie purtate consecvent pe parcursul zilei pentru a obține rezultatele dorite.

Unul dintre avantajele majore ale aparatelor ortodontice mobile este posibilitatea de a le îndepărta temporar, ceea ce face mai ușor să mâncați, să vă periați dinții și să folosiți ața dentară. Totuși, este important să purtați aparatul conform instrucțiunilor medicului ortodont și să respectați programul de purtare pentru a maximiza eficacitatea tratamentului.

Aparatele ortodontice invizibile

Aparatele ortodontice invizibile, cunoscute și sub denumirile de „alignere” sau „aparate ortodontice transparente”, reprezintă o opțiune inovatoare în corectarea poziției dinților și a mușcăturii. Aparatele dentare Invisalign sunt proiectate pentru a fi extrem de subțiri și invizibile atunci când sunt purtate pe dinți.

aparat dentar Corbeanca, ortodontie Paradisul Verde

Funcționând pe principiul schimbării treptate a alignerelor la intervale regulate, aceste aparate ortodontice invizibile exercită o presiune controlată asupra dinților, îndreptându-i în mod gradual către poziția dorită. Fiecare set de alignere este personalizat pentru fiecare pacient și este înlocuit cu unul nou la intervale specifice, pe măsură ce progresul tratamentului avansează.

Aparatele ortodontice invizibile oferă o serie de avantaje semnificative. Ele sunt practic invizibile atunci când sunt purtate, ceea ce le face o alegere populară pentru cei care doresc să-și corecteze dinții fără să atragă atenția asupra tratamentului. De asemenea, ele sunt detasabile, permițând pacientului să le îndepărteze pentru a mânca, a bea lichide colorate sau pentru a-și efectua igiena orală în mod convenabil.

Cât costă un tratament cu aparat dentar / aparat ortodontic?

Consultația ortodontică, de specialitate costă 150 de lei și este esențială înainte de a decide dacă ai nevoie de aparat ortodontic și dacă acesta te poate ajuta. Costurile unui aparat dentar ortodontic diferă în funcție de tipul acestuia, și începe de la 2700 de lei (aparat dentar fix metalic, per arcadă), până la 3.700 de lei pentru aparat dentar estetic.

Vă așteptăm la Clinica Dental Paradis, în Corbeanca.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

aparat dentar Corbeanca, ortodontie Paradisul Verde

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis Corbeanca, Paradisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

 

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine