Zâmbet reușit în 24 de ore cu implanturi dentare Fast and Fixed la clinica Dental Paradis

implanturi dentare Fast and Fixed Corbeanca, clinica implant dentar Paradisul Verde

Sistemul cu implanturi dentare Fast and Fixed utilizează o abordare avansată care combină cu succes implanturile dentare și proteza dentară fixă pentru a restaura dantura lipsă sau deteriorată într-un timp mult mai scurt comparativ cu alte metode tradiționale. Această procedură chirurgicală are ca scop redarea unui zâmbet estetic, funcțional și durabil celor care suferă de edentație totală (spații dentare) sau parțială și prezintă o atrofie osoasă moderată.

 implanturi dentare Fast and Fixed Corbeanca, clinica implant dentar Paradisul Verde

Fast and Fixed, numit și tratamentul minune de reabilitare imediată și fixă a maxilarului, se bazează pe o tehnică inovatoare ce permite efectuarea restaurării într-o singură zi, oferind rapiditate și eficiență în rezolvarea problemelor dentare. În cadrul intervenției, implanturile dentare sunt plasate în osul maxilar sau mandibular, acționând ca rădăcini artificiale. Datorită tehnologiei moderne și a experienței medicului stomatolog, o proteză dentară fixă temporară sau definitivă este atașată imediat după implantare.

 

Când avem nevoie de tratament cu implanturi dentare Fast and Fixed?

Implanturile dentare Fast and Fixed sunt recomandate în momentul în care pacientul se confruntă cu o serie de probleme stomatologice care au evoluat în timp și au dus la pierderea dinților sau la o funcționalitate afectată a sistemului dentar. Există mai multe situații în care reabilitarea orală totală poate fi recomandată:

  • Pierderea sau iminenta pierdere a tuturor dinților: Unele afecțiuni stomatologice, precum boala parodontală avansată, pot duce la pierderea majorității sau a tuturor dinților. De asemenea, traumatismele grave sau alte probleme nerezolvate în timp pot avea drept consecință lipsa funcțională a danturii și necesitatea înlocuirii tuturor dinților pentru a restabili masticația și estetica.
  • Atrofia osoasă în regiunea măselelor: În cazul atrofiei osoase în zona măselelor sau a maxilarului, este dificilă amplasarea implanturilor dentare și a protezelor fixe. Reabilitarea orală totală poate fi o soluție eficientă pentru restabilirea funcționalității și pentru a asigura o ancorare solidă a implanturilor în zona afectată.
  • Sinusuri maxilare excesiv pneumatizate: Sinusurile maxilare mărite de volum pot crea complicații în amplasarea implanturilor dentare în maxilarul superior. În astfel de cazuri, procedura de reabilitare orală totală poate fi o opțiune viabilă pentru a depăși aceste probleme și a permite implanturilor să fie poziționate corect, asigurând astfel succesul tratamentului.
  • Probleme estetice și funcționale severe: Atunci când dinții sunt afectați în mod vizibil și funcționalitatea masticatorie este grav afectată, reabilitarea orală totală poate fi o soluție complexă și eficientă. Aceasta implică nu doar înlocuirea dinților lipsă, ci și corectarea problemelor estetice pentru a restabili un zâmbet armonios și o capacitate de mestecare corespunzătoare.

implanturi dentare Fast and Fixed Corbeanca, clinica implant dentar Paradisul Verde

 

Beneficii și informații pentru tratamentele cu implanturi dentare Fast and Fixed

  • Zâmbet nou în 24 de ore fără durere: Unul dintre cele mai mari avantaje ale implanturilor Fast and Fixed este viteza procedurii. În majoritatea cazurilor, pacienții pot avea o arcadă completă de dinți fixați în doar 24 sau 48 de ore. Astfel, se evită perioadele lungi de așteptare, iar pacienții își pot recăpăta zâmbetul și funcționalitatea imediat după intervenție.
  • Mai puține implanturi necesare: Tehnica Fast and Fixed implică plasarea a patru sau șase implanturi dentare în fiecare arcadă. Aceste implanturi sunt poziționate strategic pentru a oferi suport și stabilitate maximă pentru proteza fixă. Prin utilizarea a mai puține implanturi, procedura devine mai simplă, mai rapidă și mai puțin invazivă.
  • Fixare fermă și sigură: Protezele fixe sunt bine ancorate pe implanturile dentare, asigurând o fixare fermă și sigură. Acest lucru oferă pacienților confort și încredere în utilizarea protezelor, fără teama că acestea se vor mișca sau vor cădea în timpul masticatiei sau a vorbirii.
  • Osteointegrare rapidă: Datorită tehnologiei avansate și a designului implanturilor, procesul de osteointegrare (integrarea implantului în os) are loc mai rapid, permițând pacientului să se bucure de beneficiile implanturilor dentare într-un timp mai scurt.
  • Rezultate estetice și funcționale excelente: Implanturile Fast and Fixed oferă rezultate estetice naturale, care se integrează perfect în aspectul facial al pacientului. În plus, protezele fixe permit o funcționalitate masticatorie similară cu cea a dinților naturali, permițând pacientului să se bucure de o dietă variată și să-și redobândească încrederea în mâncat.

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale sistemului Fast and Fixed este posibilitatea de a te bucura de o lucrare dentară fixă într-o singură zi. Această tehnică inovatoare îți oferă posibilitatea de a mânca imediat după intervenție, eliminând perioada de așteptare specifică altor proceduri mai complexe, cum ar fi sinus lifting, repozitionare de nerv sau adiție de os.

Înainte de a opta pentru această intervenție, este esențial să se efectueze o evaluare detaliată a stării orale, pentru a identifica corect cauzele problemelor dentare și a determina planul de tratament cel mai adecvat pentru fiecare caz în parte. Vă așteptăm la Clinica Dental Paradis!

 

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

implanturi dentare Fast and Fixed Corbeanca, clinica implant dentar Paradisul Verde

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine