De ce este necesară intervenția de adiție de os sau grefă osoasă?

aditie de os Corbeanca, chicurgie dentara Corbeanca

Adiția de os reprezintă un tratament medical complex, dar extrem de benefic, care este utilizat într-o varietate de situații pentru a repara sau înlocui osul deteriorat sau lipsă. De la reconstrucția maxilarului după o pierdere de os în urma unei traume sau a unei boli, până la pregătirea terenului pentru implanturile dentare, grefa osoasă reprezintă o tehnică esențială în domeniul medicinei dentare și a chirurgiei maxilofaciale. Acest articol explorează motivele pentru care avem nevoie de grefa osoasă și cum acestea pot contribui la îmbunătățirea sănătății orale.

aditie de os Corbeanca, chicurgie dentara Corbeanca

 

Ce implică mai exact procedura de adiție de os?

Tratamentul de grefă osoasă este o procedură chirurgicală care implică prelevarea de os de la o sursă și plasarea lui într-o altă locație pentru a repara sau înlocui osul deteriorat sau lipsă. Aceasta este o tehnică utilizată în diverse domenii medicale, inclusiv chirurgia dentară și maxilofacială.

 

Etapele tratamentului cu grefă osoasă. Procedura poate varia în funcție de scopul specific al tratamentului și de necesitățile individuale ale pacientului.

 • Evaluarea inițială: Înainte de a efectua o grefă osoasă, pacientul este supus unei evaluări medicale complete. Medicul va examina istoricul medical al pacientului, va efectua radiografii și tomografii pentru a evalua starea osului și va discuta cu pacientul despre opțiunile disponibile și așteptările acestuia.
 • Anestezie locală: Procedura de grefă osoasă se efectuează de obicei sub anestezie locală, pentru a asigura confortul și lipsa durerii pacientului pe durata intervenției.
 • Prelevarea osului: Osul necesar pentru grefă poate proveni direct de la pacient, fiind osul propriu al pacientului (de obicei, dintr-o altă parte a corpului, cum ar fi mandibula), sau de cele mai multe ori utilizăm materiale sintetice (os artificial).
 • Pregătirea recipientului: Zona în care va fi plasată grefa osoasă (recipientul) este pregătită chirurgical. Aceasta poate implica îndepărtarea țesuturilor deteriorate și crearea unui spațiu adecvat pentru grefă.
 • Plasarea grefei: Osul prelevat sau materialul de grefă este plasat cu grijă în recipientul pregătit. Este important să se asigure o potrivire strânsă și stabilă pentru ca grefa să se integreze cu succes în osul gazdă.
 • Fixarea grefei: În unele cazuri, grefa osoasă poate fi fixată cu șuruburi sau alte dispozitive pentru a asigura stabilitatea inițială.
 • Închiderea chirurgicală: După ce grefa este plasată, zona chirurgicală este închisă cu suturi, iar pacientul este supus procedurilor de recuperare și monitorizare.
 • Procesul de vindecare: Procesul de vindecare poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, în funcție de complexitatea procedurii și de locația grefei. Pe măsură ce timpul trece, grefa osoasă se integrează în osul gazdă și devine parte a sistemului osos existent.

aditie de os Corbeanca, chicurgie dentara Corbeanca

 

Intervenția pentru grefă osoasă este necesară în momentul în care există pierdere sau deteriorare a osului și este esențială pentru restaurarea sănătății și funcționalității zonei respective.

 • Parodontoza avansată: Parodontoza sau boala parodontală poate duce la pierderea osului care susține dinții. În stadiile avansate ale acestei afecțiuni, osul poate fi grav afectat. Grefa osoasă este adesea necesară pentru a înlocui osul pierdut și pentru a stabiliza dinții.
 • Pregătirea terenului pentru implanturi dentare: Implanturile dentare sunt utilizate pentru înlocuirea dinților lipsă. Pentru a fi integrate cu succes, implanturile necesită o cantitate adecvată de os sănătos pentru a le susține. Dacă osul este insuficient sau deteriorat în zona unde se plasează un implant, se poate efectua o grefă osoasă pentru a crea o bază solidă.
 • Repararea traumelor sau a defectelor congenitale: Traumele severe sau defectele congenitale pot duce la pierderi de os în zona maxilarului sau mandibulei. Grefa osoasă poate fi utilizată pentru a repara astfel de defecte.
 • Rezolvarea problemelor estetice: Pierderea osului facial poate duce la modificări semnificative ale aspectului facial, cum ar fi colțul buzelor sau proeminența obrajilor. Grefa osoasă poate fi folosită pentru a corecta aceste modificări și pentru a restabili aspectul natural al feței.
 • Fracturi osoase complexe: În cazul fracturilor osoase complexe sau în cazul în care fragmentele osoase nu se potrivesc perfect, grefa osoasă poate fi utilizată pentru a ajuta la repararea osului și la restabilirea integrității acestuia.
 • Pierdere osoasă cauzată de boli sau infecții: Anumite boli sau infecții pot cauza pierderea osului. În astfel de cazuri, grefa osoasă poate fi necesară pentru a restabili structura osoasă și pentru a preveni complicațiile ulterioare.

Vă așteptăm la clinica Detal Paradis pentru un consult de specialitate pentru a determina dacă aveți nevoie de o intervenție pentru grefă osoasă. Medicul stomatolog va efectua o evaluare detaliată a stării dumneavoastră de sănătate orală și va recomanda tratamentul adecvat în funcție de necesitățile individuale ale cazului dumneavoastră.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

aditie de os Corbeanca, chicurgie dentara Corbeanca

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis Corbeanca, Paradisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine