Reabilitarea orală complexă a danturii: All-On-4 și All-On-6

reabilitare orala complexa Corbeanca, Bucuresti, implanturi dentare

Reabilitarea completă a danturii prin intermediul tehnicii de reabilitare orală All-on-4 sau All-on-6, reprezintă o intervenție chirurgicală deosebit de eficientă în înlocuirea tuturor dinților de pe o arcadă sau chiar de pe ambele arcade, în funcție de nevoile individuale ale pacientului. Această procedură avansată în domeniul stomatologiei este adesea considerată un miracol al reabilitării imediate și fixe pentru pacienții care prezintă edentație totală și atrofie osoasă moderată în maxilar. Restaurările realizate prin această metodă pot fi finalizate într-o singură zi, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru problemele estetice sau funcționale cauzate de lipsa dinților.

 reabilitare orala complexa Corbeanca, Bucuresti, implanturi dentare

 

Când este necesară reabilitarea dentară totală?

Reabilitarea orală totală este indicată atunci când există o serie de probleme stomatologice care s-au acumulat și au dus la pierderea unui număr semnificativ de dinți. Această intervenție este adesea recomandată în cazurile în care pacientul prezintă o combinație de sinusuri maxilare mărite, edentație totală sau iminentă (din cauza bolii parodontale severe sau a altor afecțiuni), precum și atrofie osoasă în regiunea posterioară a maxilarului. Prin reconstrucția și restabilirea sistemului dentar, se asigură funcționarea corectă a întregului sistem de mestecat. Este important de menționat că reabilitarea orală totală nu este condiționată de vârstă, fiind o soluție relevantă și pentru persoanele mai tinere care se confruntă cu probleme dentare majore.

 

Avantajele reabilitării dentare All-on-4 și All-on-6

  • Stabilitate îmbunătățită: Ambele proceduri, All-on-4 și All-on-6, oferă o stabilitate excelentă a protezei dentare fixate pe implanturi. Datorită poziționării strategice a implanturilor și numărului lor adecvat, proteza este fixată ferm în cavitatea orală, asigurând confort și siguranță în timpul masticării și vorbirii.
  • Restabilirea funcției masticatorii: Prin reabilitarea dentară All-on-4 sau All-on-6, pacienții își pot recăpăta capacitatea de a mesteca și de a mușca alimentele în mod natural. Aceasta îmbunătățește calitatea nutriției și contribuie la o bună digestie a alimentelor.
  • Estetică îmbunătățită: Protezele dentare fixate pe implanturi sunt proiectate pentru a avea un aspect natural și estetic plăcut. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali ai pacientului, contribuind la îmbunătățirea aspectului zâmbetului și a încrederii în sine.
  • Prevenirea resorbției osoase: Implanturile dentare utilizate în reabilitarea All-on-4 și All-on-6 ajută la menținerea sănătății osoase a maxilarului sau mandibulei. Prin stimularea osoasă continuă, implanturile previn resorbția osoasă care apare în mod normal în absența rădăcinilor dentare.
  • Durată lungă de viață: Protezele dentare fixate pe implanturi sunt extrem de durabile și rezistente în timp. Cu o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist pentru întreținere, acestea pot dura mulți ani sau chiar o viață întreagă.
  • Confort sporit: Comparativ cu protezele dentare tradiționale, care pot fi incomode și pot aluneca în timpul masticării sau vorbirii, protezele dentare fixate pe implanturi oferă un confort sporit. Ele sunt stabilizate ferm în cavitatea orală, eliminând disconfortul și necomoditatea asociate cu protezele convenționale.
  • Proces de vindecare mai rapid: Datorită tehnologiilor și procedurilor avansate utilizate în reabilitarea dentară All-on-4 și All-on-6, procesul de vindecare este mai rapid și mai confortabil pentru pacient. În multe cazuri, pacienții pot beneficia de o nouă dantură fixă într-o singură zi.
  • Recuperare rapidă: După intervenția chirurgicală inițială pentru inserarea implanturilor, majoritatea pacienților se pot întoarce rapid la activitățile lor zilnice, cu un timp minim de recuperare.

reabilitare orala complexa Corbeanca, Bucuresti, implanturi dentare

 

Cum poți identifica nevoia de reabilitare orală totală?

Există câteva semne și simptome care pot indica necesitatea unei reabilitări dentare totale, printre care se numără pierderea prematură a dinților, multiple carii dentare avansate, boală parodontală severă, igienă orală neglijată sau edentație totală.

 

Cum se desfășoară tratamentul de reabilitare dentară totală?

Procesul de reabilitare începe cu o evaluare detaliată a stării de sănătate orală a pacientului. Pe baza acestei evaluări inițiale, se stabilește un plan de tratament personalizat, care poate include extracții dentare, tratament parodontal, inserția implanturilor dentare și fixarea lucrărilor protetice. Majoritatea procedurilor de reabilitare se pot realiza într-o singură zi, oferind pacientului o soluție rapidă și convenabilă pentru problemele dentare.

Reabilitarea orală totală aduce numeroase beneficii, inclusiv o sănătate orală îmbunătățită vizibil, un zâmbet estetic și funcțional, încredere sporită în sine și capacitatea de a mânca fără probleme diverse alimente.

Echipa noastră, Dental Paradis vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cea mai bună îngrijire dentară și pentru a vă restabili zâmbetul și funcționalitatea danturii. Zâmbetul dumneavoastră este prioritatea noastră.

Dr Razvan Tuica - implantologie protetica dentara, stomatologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

reabilitare orala complexa Corbeanca, Bucuresti, implanturi dentare

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis CorbeancaParadisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine