Mituri despre sănătatea orală la care trebuie să fii atent

tratamente dentare Corbeanca, stomatolgoie Corbenca

O igienă orală inadecvată poate conduce la formarea cariilor dentare, pierderea dinților și alte complicații. Problemele dentare pot, de asemenea, să impacteze negativ starea generală de sănătate. În acest articol descoperim adevărul din spatele celor mai răspândite mituri despre sănătatea orală pentru a dobândi cunoștințe esențiale despre îngrijirea corectă a dinților.

 

Ce sunt mai exact miturile comune?

Miturile comune despre sănătatea orală reprezintă idei sau convingeri greșite, deseori răspândite în mod eronat în societate, care pot influența înțelegerea oamenilor despre îngrijirea dinților și a gingiilor. Aceste mituri pot fi legate de diverse aspecte ale sănătății orale, cum ar fi igiena dentară, alimentația sau procedurile dentare. Este important să corectăm aceste mituri pentru a asigura informații precise și pentru a încuraja practici sănătoase de îngrijire a dinților.

tratamente dentare Corbeanca, stomatolgoie Corbenca

 

5 mituri comune la care trebuie să ai grijă

1 . Nu este necesară utilizarea aței dentare frecvent

Mulți oameni consideră că folosirea aței dentare este opțională și că nu aduce beneficii semnificative care să justifice utilizarea sa zilnică. Chiar și în cazul în care periajul dentar este efectuat regulat, acesta nu elimină toate depunerile de pe suprafața dinților, acestea putând evolua în timp și transforma în tartru, care poate fi îndepărtat doar prin intervenția medicului stomatolog. Este important să urmați sfaturile medicului dentist privind periajul dentar și utilizarea aței dentare pentru a asigura o îngrijire adecvată a dinților și gingiilor.

 

2. Trebuie să mergeți la dentist doar dacă aveți o urgență

Desigur, ați auzit de expresia „prevenția este mai bună decât tratamentul”. Ceea ce se menționează mai puțin este faptul că diagnosticarea și tratarea problemelor dentare într-o fază incipientă sunt mult mai ușoare și mai puțin costisitoare decât atunci când sunt lăsate netratate. Chiar dacă nu resimțiți dureri dentare, se recomandă vizite regulate la dentist de cel puțin două ori pe an pentru igienizare și consultări obișnuite. Unele probleme dentare pot fi asimptomatice, dar pot provoca încă infecții și necesită tratament. Prin amânarea vizitei la dentist, tratamentul poate deveni mai costisitor și, în plus, există riscul ca dantura să aibă mai puține șanse de salvare în cazul amânării intervenției. Prevenția și diagnosticul timpuriu rămân cheia pentru o sănătate orală optimă.

 

3. Guma de mestecat fără zahăr ține locul unui periaj

Deși afirmarea că guma de mestecat fără zahăr este la fel de eficientă ca și periajul dentar este exagerată, este adevărat că acest obicei poate avea anumite beneficii pentru dinți. Guma de mestecat fără zahăr, poate avea un efect protector asupra dinților. Aceasta poate stimula producția de salivă, contribuind la spălarea acizilor din alimente, băuturi și chiar acid gastric în cazul problemelor precum refluxul gastroesofagian. Cu toate acestea, este important să subliniem că mestecatul gumei nu înlocuiește periajul dentar sau  igiena orală regulată. Este recomandat să folosiți guma de mestecat fără zahăr ca un supliment la rutina de îngrijire a dinților, nu ca o alternativă completă la periajul regulat.

 

4. Cu cât dinţii sunt mai albi, cu atât sunt mai sănătoşi

Deși este posibil ca dinții mai albi să sugereze o stare de sănătate mai bună, această afirmație nu este mereu valabilă. Dinții noștri sunt, în mod natural, albi, iar diverse factori pot influența culoarea lor. De exemplu, obiceiuri nesănătoase, precum fumatul, pot contribui la întunecarea sau colorarea dinților. Există, de asemenea, numeroase alte motive care pot influența culoarea dinților și care nu sunt neapărat legate de sănătatea dentară, cum ar fi efectele anumitor medicamente, petele cauzate de alimente și băuturi sau procesul natural de îmbătrânire. Este important să înțelegem că sănătatea dentară nu poate fi redusă doar la aspectul cosmetic al albului dinților și că există numeroase aspecte ale igienei orale și sănătății generale care trebuie luate în considerare

 

5. Zahărul este adesea identificat ca principala cauză a formării cariilor

Mulți cred că dulciurile sunt principalii vinovați pentru carii. Cu toate acestea, în realitate, procesul este strâns legat de prezența polizaharidelor în alimente. Carbohidrații în general conțin zaharuri care pot deteriora dinții și se pot lipi de aceștia.

tratamente dentare Corbeanca, stomatolgoie Corbenca

 

De ce este benefic să cunoaștem miturile dentare?

Demontarea miturilor despre sănătatea orală este esențială pentru a promova înțelegerea corectă și încurajarea practicilor dentare adecvate. De la ideea că igiena orală este opțională până la credința că dinții mai albi sunt întotdeauna mai sănătoși, este crucial să ne educăm și să ne informăm corespunzător.

Vă așteptăm la clinica Dental Paradis, la noi prevenția rămâne cheia pentru o sănătate orală durabilă, iar neglijarea acestui aspect poate duce la complicații costisitoare și dureroase. Deși unele mituri pot conține un sâmbure de adevăr, este important să consultăm profesioniștii din domeniul stomatologiei pentru sfaturi personalizate și corecte. Adoptarea unei abordări echilibrate, care include atât obiceiuri sănătoase de igienă orală, cât și vizite regulate la dentist, contribuie semnificativ la menținerea unui zâmbet sănătos și radiant de-a lungul timpului.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

tratamente dentare Corbeanca, stomatolgoie Corbenca

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis Corbeanca, Paradisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine