Implanturi dentare în 24 de Ore: O soluție rapidă pentru zâmbete reușite

reabilitare orala corbeaanca, implant dentar rapid in 24 de ore

Un zâmbet strălucitor și o sănătate orală excelentă sunt aspecte esențiale ale vieții noastre. Cu toate acestea, uneori, pierderea unui dinte poate pune în pericol atât estetica, cât și funcționalitatea danturii. În timp ce implanturile dentare au reprezentat mult timp o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă, tehnologia a evoluat rapid, ducând la apariția implantulurilor dentare rapide – o opțiune incredibil de eficientă și rapidă pentru cei care caută să-și recapete zâmbetul într-un timp scurt.

 reabilitare orala corbeaanca, implant dentar rapid in 24 de ore

 

Care este procesul implanturilor dentare rapide?

Inserarea implanturilor dentare rapide reprezintă o procedură complexă, care necesită mai multe etape pentru a asigura un rezultat durabil și funcțional:

  • Consultația inițială: Această etapă implică discuții detaliate cu medicul dentist pentru a evalua starea generală a sănătății orale a pacientului și pentru a determina fezabilitatea implantului dentar. Se stabilesc obiectivele tratamentului și se explică procedurile viitoare.
  • Investigații imagistice: Pentru a evalua sănătatea generală a pacientului și pentru a determina cantitatea și calitatea osoasă disponibilă pentru implant, se pot solicita investigații imagistice, cum ar fi radiografiile dentare și scanările CT.
  • Curățarea și pregătirea cavității orale: Înainte de inserarea implantului, este important ca cavitatea orală să fie curățată în profunzime și pregătită pentru intervenție. Aceasta poate implica îndepărtarea resturilor dentare sau a țesutului moale inflamat.
  • Intervenții suplimentare: sinus lift și/sau adiție de os: În unele cazuri, poate fi necesară realizarea unor proceduri suplimentare precum sinus lift sau adiție de os pentru a crea un mediu osos adecvat pentru implant.
  • Inserarea implanturilor și montarea lucrării dentare pe implanturi: Se inserează implanturile și se atașează apoi lucrarea provizorie fixă (în circa 24 de ore). Pacientul poate zâmbi și mânca imediat (doar alimente moi).
  • Montarea coroanei definitive: Ulterior se va înlătura lucrarea provizorie și se va monta lucrarea protetică fixă definitivă. În general, intervenția presupune inserarea a 6 implanturi la maxilar și 4 la mandibulă. Aceste restaurări sunt adaptate la forma și culoarea dinților naturali pentru a oferi un rezultat estetic și funcțional optim.

reabilitare orala corbeaanca, implant dentar rapid in 24 de ore

 

Din ce este format un implant dentar?

Un implant dentar este alcătuit, în principal, din trei componente esențiale: implantul propriu-zis, bontul protetic și coroana dentară.

Implantul propriu-zis reprezintă partea fundamentală a implantului, care este inserată direct în osul maxilar sau mandibular. Funcționează ca o rădăcină artificială a dintelui și este, în mod obișnuit, fabricată din titan, un material biocompatibil ce favorizează integrarea solidă cu osul, cunoscută sub numele de osteointegrare.

Bontul protetic este componenta care se conectează la implant și servește drept suport pentru coroana dentară. Abutmentul este esențial pentru transferul eficient al forțelor de la coroană la implant și, ulterior, în os, mimând astfel funcția naturală a unui dinte.

Coroana protetică reprezintă partea vizibilă a implantului și este confecționată din ceramică sau porțelan, având rolul de a imita aspectul și funcționalitatea unui dinte natural. Coroana este adaptată pentru a se potrivi perfect culorii și formei dinților naturali ai pacientului, asigurând astfel un aspect estetic plăcut și o funcționalitate optimă.

Vă așteptăm la Clinica Dental Pradis, pentru noi, implantrile dentare în 24 de ore reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul stomatologiei moderne, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Cu această procedură avansată, pacienții pot să-și recapete zâmbetul într-un timp incredibil de scurt, fără a compromite calitatea sau rezultatele tratamentului. Cu toate acestea, este important să se consulte întotdeauna cu un medic dentist calificat pentru a determina dacă implantul dentar în 24 de ore este potrivit pentru fiecare pacient în parte.

Dr Razvan Tuica - implantologie protetica dentara, stomatologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

reabilitare orala corbeaanca, implant dentar rapid in 24 de ore

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis CorbeancaParadisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine