Cum îngrijim implanturile dentare?

implant dentar Corbeanca, langa Bucuresti zona Paradisul Verde

Implanturile dentare pe care le folosim în clinica de stomatologie Dental Paradis din comuna Corbeanca – Paradisul Verde, sunt proiectate să reziste ani în șir însă este nevoie de colaborarea pacientului pentru ca acestea să rămână intacte o perioadă lungă de timp.

 

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare sunt structuri metalice care se inseră în os și care înlocuiesc cu succes dinții pierduți din diverse cauze, reprezentând suportul pentru lucrarea protetică. Pe implanturile dentare se atașează coroane, punți sau proteze dentare și pacientul se bucură de confort și stabilitate în timpul masticației, vorbirii și în timpul zâmbetului.

Toți pacienții care beneficiază de tratamente cu implant dentar primesc o listă de recomandări post-operatorii. Medicii de la clinica dentară Dental Paradis din Paradisul Verde – Corbeanca, îi instruiesc de asemenea, și cu privire la stilul de viață pe care trebuie să îl adopte o dată ce au primit un implant dentar.

implant dentar Corbeanca, langa Bucuresti zona Paradisul Verde

Listă de sfaturi și recomandări, pentru a asigura longevitatea și sănătatea implanturilor dentare, dar și a danturii în general.

Păstrarea unei igiene orale riguroase

Știm că repetăm mereu această regulă, însă igiena orală este cea mai bună armă a pacienților împotriva cariilor și infecțiilor de natură bucală. Cum arată o igienă corectă? Aceasta presupune folosirea unei paste de dinți adecvate, practicarea unei tehnici corecte de periaj, folosirea aței dentare o dată pe zi și perierea dinților de 2 ori pe zi. Toate acestea vor menține flora bacteriană orală în limite normale, vor îndepărta toate resturile alimentare și marea majoritate a plăcii dentare și vor asigura o respirație proaspătă și dinți strălucitori.

implant dentar Corbeanca, langa Bucuresti zona Paradisul Verde

Vizite periodice la medicul stomatolog

Medicul dentist trebuie consultat o dată la 6 luni. De ce spunem asta? El poate identifica la timp cariile în stadii incipiente, dezechilibrele ocluzale sau semnele bolii parodontale. Tratând la timp afecțiunile orale, veți avea o dantură sănătoasă și longevivă. De asemenea, vizitele periodice sunt un bun prilej pentru igienizarea profesională, pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii rămase ( profilaxie dentară ) după periajul de acasă, dar și pentru “inspecția” implanturilor dentare. Orice modificare la nivelul lor trebuie asociată cu o cauză și trebuie găsită o soluție potrivită.

Atenția sporită la dietă

O dietă sănătoasă și echilibrată are numai beneficii pentru noi, dar cum afectează alimentele implanturile dentare? Alimentele dure precum alunele și nucile, carnea greu de mestecat sau acadelele pot destabiliza implantul dentar cu încărcare imediată, pentru care se recomandă evitarea suprasolicitării masticatorii în primele 4 luni de la inserare. Un implant dentar, o dată încărcat cu o coroană dentară și osteointegrat (sudat în os), se comportă ca un dinte natural, fără a mai fi nevoie să fie menajat prin restricțiile alimentare.

Păstrarea stresului în limite normale

Este irealist să vorbim despre eliminarea completă a stresului, dar păstrarea lui în limite normale are multiple beneficii atât psihice, cât și fizice. Pacienții cu un nivel ridicat de stres tind să bruxeze dinții în timpul nopții, obicei vicios care afectează integritatea implanturilor dentare. Este important să discutați cu medicul stomatolog dacă treceți print-o perioadă stresantă sau partenerul de viață v-a atras atenția că scrâșniți din dinți în timpul nopții. Bruxismul este o afecțiune declanșată de stres, iar implanturile dentare trebuie protejate cu o gutieră în timpul somnului.

Respectarea indicațiilor post-operatorii

Indicațiile pe care medicul stomatolog vi le dă la sfârșitul ședinței de inserare a implanturilor trebuie respectate cu strictețe, cel puțin pentru câteva săptămâni sau pentru cât consideră dentistul că este necesar în cazul dumneavoastră. Medicația și igiena sunt vitale în primele săptămâni după intervenția chirurgicală, însă pașii prezentați mai sus trebuie respectați pe toată durata vieții pentru o sănătate orală optimă, indiferent de numărul de implanturi pe care îl aveți.

Având o dietă bogată în fructe și legume, respectând normele de igienă orală și formând o relație profesională strânsă cu medicul dumneavoastră stomatolog, puteți beneficia de implanturI dentare care vor reîntregi arcadele dentare și vă vor reda sănătatea cavității orale. Rezultatul imediat este o bună mărunțire a alimentelor în timpul actului masticator (deci o sănătate sporită a tractului digestiv și o absorbție îmbunătățită de nutrienți), precum și o estetică naturală a dinților dumneavoastră.

La clinica dentară Dental Paradis din Paradisul Verde, Corbeanca, suntem mereu interesați de prevenție și profilaxie, iar pacienții cu implanturi dentare sunt monitorizați atent post-operator, dar și la vizitele periodice. Credem în materialele dentare alese și în medicii noștri bine pregătiți, iar de aceea tratamentele implantologie au o rată de succes de aproape 100%. Vom discuta pe larg toți pașii de mai sus, precum și particularitățile cazului dumneavoastră.

Dr. Andrei Tuica - stomatologie generala, protetica, implantologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

implant dentar Corbeanca, langa Bucuresti zona Paradisul Verde

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine