Cât costă detartrajul profesional și de ce este necesar?

detartraj Corbeanca, igineizare dentara Paradisul Verde

Sănătatea dentară constă în obiceiurile noastre zilnice, cum ar fi periajul dentar de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, și utilizarea mijloacelor suplimentare de curățare, precum ața dentară și apa de gură.

Cu toate acestea, chiar și cu cea mai riguroasă rutină de îngrijire orală, acumulările de tartru pot apărea inevitabil pe suprafața dinților precum și subgingival, predispunând la afecțiuni dentare. Află în continuare, în acest articol, care este costul unui detartraj dentar în prezent și beneficiile pe care le oferă pe termen lung.

 

De ce este important detartrajul sau igienizarea dentară profesională?

Detartrajul dentar este o procedură importantă în îngrijirea orală deoarece contribuie semnificativ la menținerea sănătății gingiilor și a dinților. Iată câteva motive pentru care detartrajul dentar este considerat esențial:

  • Prevenirea bolilor gingivale: Tartrul, sau placa bacteriană mineralizată, poate irita gingiile și poate duce la inflamație și la apariția gingivitei, o afecțiune care afectează sănătatea gingiilor. Detartrajul ajută la îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, prevenind astfel dezvoltarea gingivitei și a altor boli gingivale mai grave, precum parodontita.
  • Prevenirea cariilor dentare: Tartrul și placa bacteriană pot crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor care provoacă carii dentare. Prin îndepărtarea acestor acumulări, detartrajul reduce riscul de carii dentare.
  • Menținerea sănătății dentare generale: Tartrul nu poate fi îndepărtat eficient prin periajul dentar obișnuit sau utilizarea aței dentare. Acesta se poate acumula și sub gingii sau între dinți. Detartrajul profesional îndepărtează eficient aceste acumulări, contribuind la menținerea sănătății dentare generale.
  • Prevenirea respirației neplăcute: Tartrul și placa bacteriană pot fi o cauză majoră a respirației urât mirositoare. Detartrajul îndepărtează aceste acumulări și poate ajuta la menținerea unei respirații proaspete și plăcute.
  • Detectarea și tratarea precoce a problemelor dentare: Pe lângă îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, detartrajul oferă medicului dentist o oportunitate de a inspecta cavitatea bucală și de a detecta eventuale probleme dentare în stadiile incipiente, precum carii dentare sau probleme ale gingiilor. Aceasta permite intervenții precoce și tratamente eficiente, prevenind complicațiile ulterioare.

detartraj Corbeanca, igineizare dentara Paradisul Verde

 

Cât costă detartrajul la clinica stomatologică Dental Pradis?

În 2024, prețurile pentru un detartraj profesional dentar pot fluctua într-un interval considerabil, începând de la aproximativ 150 de lei și ajungând până la 400 de lei sau chiar mai mult, în funcție de mai mulți factori. La clinica Dental Paradis, detartrajul cu ultrasunete și airflow este aproximativ 250 de lei.

Este esențial să discuți direct cu un medic dentist sau cu echipa noastră pentru a obține informații precise despre costurile detartrajului dentar și alte servicii sau facilități asociate procedurii. Acest lucru te va ajuta să iei o decizie informată și să te asiguri că primești îngrijirea dentară de care ai nevoie în mod adecvat și eficient.

detartraj Corbeanca, igineizare dentara Paradisul Verde

 

La cât timp este recomandat detartajul dentar?

Frecvența recomandată a detartrajului dentar este esențială pentru menținerea sănătății orale optime. De obicei, detartrajul este recomandat la fiecare 6 luni, însă acest interval poate varia în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient.

Pentru unii pacienți, care au un risc mai mare de acumulare a tartrului sau care se confruntă cu afecțiuni dentare specifice, cum ar fi gingivita sau parodontita, medicul dentist recomandă detartrajul la intervale mai scurte, cum ar fi la fiecare 3 sau 4 luni.

Pe de altă parte, pentru persoanele cu o igienă orală excelentă și un risc scăzut de probleme dentare, detartrajul la fiecare 6 luni ar putea fi suficient pentru menținerea sănătății orale.

Este important să discuți cu medicul dentist pentru a stabili frecvența optimă a detartrajului în funcție de nevoile și condițiile tale individuale. Împreună, vom putea elabora un plan de îngrijire orală personalizat care să asigure menținerea sănătății tale dentare pe termen lung.

Vă așteptăm la clinica Dental Paradis, pentru că zâmbetul tău merită ce e mai bun.

Dr Razvan Tuica - implantologie protetica dentara, stomatologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

detartraj Corbeanca, igineizare dentara Paradisul Verde

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis CorbeancaParadisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine