Ce trebuie să știi despre coroanele dentare estetice?

coroane dentare Corbeanca, coroane zirconiu

Coroana dentară este o lucrare dentară fixă utilizată pentru a înlocui porțiunea deteriorată sau lipsă a unui dinte, oferind o structură artificială care imită aspectul și funcționalitatea unui dinte natural. Această soluție durabilă și estetică este folosită pentru a repara dinții și pentru a preveni complicații ulterioare.

Producerea coroanelor dentare se realizează în laboratorul dentar dedicat, de către tehnicieni specializați în domeniu. În prealabil, este necesară obținerea unei amprente digitale precise, realizată în cabinetul stomatologic.

coroane dentare Corbeanca, coroane zirconiu

 

Coroanele dentare se aseamănă vizual cu dinții naturali

Această procedură protetică este recomandată în următoarele situații:

 • Restaurarea dinților afectați de carii extinse: Atunci când caria dentară este extinsă și afectează o mare parte din dinte sau când structura dintelui este slăbită în urma unui tratament endodontic (canal radicular), coroana dentară poate fi folosită pentru a restabili forma, funcția și estetica dintelui.
 • Repararea fracturilor dentare: În cazul în care un dinte prezintă fracturi extinse sau fracturi verticale care nu pot fi restaurate cu alte proceduri, coroana dentară poate fi folosită pentru a consolida structura dintelui și a preveni deteriorarea ulterioară.
 • Restaurarea dinților slăbiți sau uzati: Dinții slăbiți sau uzati din cauza abraziunii excesive, a eroziunii acide sau a altor afecțiuni pot beneficia de coroane dentare pentru a restabili funcția de mestecare, pentru a îmbunătăți estetica și pentru a preveni complicațiile ulterioare.
 • Corectarea formei, dimensiunii sau culorii dinților: Coroanele dentare pot fi utilizate pentru a îmbunătăți aspectul estetic al dinților, corectând probleme precum dimensiunile inegale ale dinților, forme neregulate sau culori decolorate, oferind un zâmbet mai armonios și mai atrăgător.
 • Susținerea unor lucrări protetice: Coroanele dentare pot fi folosite ca suport pentru punți dentare sau proteze dentare fixe sau mobile, oferind o bază stabilă și funcțională pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă.

Coroanele dentare pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale estetice, printre care ceramica, zirconiu, compozite și materiale nobile sau seminobile.

În ultimii ani, coroanele dentare metalo-ceramice au fost înlocuite din ce în ce mai mult de cele din ceramică și zirconiu. Această schimbare se datorează calităților remarcabile ale acestor materiale, care oferă o combinație ideală între aspectul natural al dintelui și o rezistență extraordinară.

coroane dentare Corbeanca, coroane zirconiu

 

Beneficiile lucrărilor protetice din ceramică pe suport zirconiu

 • Adaptare rapidă la lucrarea protetică: Coroanele din ceramică pe suport de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, ceea ce facilitează adaptarea rapidă cu noile lucrări protetice.
 • Zirconiul este biocompatibil: Zirconiul este biocompatibil și nu provoacă alergii. De asemenea, este un material care reproduce perfect imaginea dintelui natural.
 • Asigură o lucrare rezistentă și estetică: Coroanele din ceramică, pe suport de zirconiu, sunt extrem de rezistente. Oxidul de zirconiu este un material utilizat chiar și pentru protezele de șold.

 

Cum se realizează o coroană dentară la clinica Dental Paradis?

 • Pregătirea dintelui sau a implantului dentar: Înainte de a începe procesul de realizare a coroanei dentare, dentistul pregătește dinte sau implantul dentar. Această pregătire poate include curățarea și netezirea suprafeței dintelui sau implantului, pentru a asigura o potrivire perfectă între dinte și coroană. În unele cazuri, dentistul poate fi nevoit să construiască un nucleu în jurul dintelui sau implantului, pentru a oferi suport coroanei dentare.
 • Luarea unei amprente a dintelui pregătit: După pregătirea dintelui sau implantului dentar, dentistul ia o amprentă detaliată a dintelui și a zonei din jurul lui. Această amprentă este trimisă la un laborator dentar specializat, unde este utilizată pentru a crea o coroană dentară personalizată și precis adaptată.
 • Fabricarea coroanei dentare personalizate în laboratorul dentar: În laboratorul dentar, tehnicienii dentari utilizează amprenta pentru a fabrica o coroană dentară personalizată, potrivită perfect cu forma și mărimea dintelui pregătit. Coroana dentară poate fi fabricată din diverse materiale, cum ar fi ceramică, metal sau zirconiu, în funcție de preferințele pacientului și de recomandările dentistului.
 • Fixarea coroanei dentare pe dinte sau implantul dentar: După finalizarea coroanei dentare, aceasta este fixată pe dinte sau implantul dentar pregătit. Dentistul verifică potrivirea coroanei dentare și efectuează eventuale ajustări pentru a asigura o potrivire perfectă și un aspect natural. După aceea, coroana dentară este fixată cu un adeziv special, iar pacientul poate reveni la activitățile obișnuite cu o nouă și frumoasă coroană dentară.

 

Cum alegi materialul ideal pentru tine?

Alegerea materialului adecvat pentru coroanele dentare trebuie să fie ghidată de mai mulți factori. În primul rând, poziția dintelui în cavitatea bucală este esențială. Dinții din zona frontală, mai vizibili, necesită o atenție deosebită în privința esteticii, făcând opțiunile ceramice mai atrăgătoare. În schimb, pentru molari și premolari, unde forțele de mușcare sunt mai mari, coroanele din zirconiu sau metalo-ceramice pot fi preferate.

Alți factori de luat în considerare includ posibile alergii sau sensibilități la anumite metale sau materiale. În plus, discuțiile cu medicul stomatolog sunt esențiale pentru a înțelege opțiunile disponibile și pentru a lua o decizie informată. Medicul nostru dentist poate evalua starea dinților, sănătatea gingiilor și alți factori specifici pentru a recomanda materialul cel mai potrivit pentru tine.

Dr Razvan Tuica - implantologie protetica dentara, stomatologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

coroane dentare Corbeanca, coroane zirconiu

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Dental Paradis CorbeancaParadisul Verde # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Corbeanca Paradisul Verde # implantologie # reabilitare dentara Corbeanca Paradisul Verde # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Corbeanca București # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Corbeanca # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # coroane dentare preț # clinică dentară Corbeanca Paradisul Verde # servicii urgență stomatologie Corbeanca București # stomatologie non-stop

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental Education

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine