Ce trebuie să știm despre procesul de inserare a implanturilor dentare

implant dentar Corbeanca Bucuresti

Un zâmbet sănătos și frumos contribuie semnificativ la încrederea în sine și la starea generală de bine. Cu toate acestea, pierderea unui dinte poate avea un impact major asupra calității vieții. Însă, cu avansarea tehnologiei dentare, implanturile dentare au devenit o opțiune populară și durabilă pentru a înlocui dinții lipsă.

 

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o piesă din titan care este inserată în osul maxilarului sau mandibulei pentru a înlocui rădăcina unui dinte pierdut. Acesta oferă o bază solidă pentru montarea unei coroane dentare, asigurând o soluție stabilă și naturală pentru restaurarea funcției și esteticii dentare.

implant dentar Corbeanca Bucuresti

 

Procesul de inserare a implantului dentar la clinica Dental Paradis

Evaluarea Inițială

  • Consult inițial: Medicul dentist efectuează o examinare detaliată a cavității bucale, evaluând starea dinților adiacenți, gingiilor și a întregului sistem dentar. Această analiză permite identificarea problemelor preexistente și adaptarea tratamentului la necesitățile individuale ale pacientului.
  • Radiografiile dentare: Imagistica radiografică, inclusiv radiografiile periapicale și cele interproxi-male, furnizează informații cruciale despre structura osoasă și eventualele anomalii. Aceste radiografii dezvăluie detaliile necesare pentru a determina dacă osul oferă suport adecvat pentru implant și în ce măsură.
  • Scanările CT: Utilizarea scanărilor computerizate (CT) oferă o imagine tridimensională detaliată a maxilarului sau mandibulei. Acest aspect permite medicului dentist să evalueze cu precizie densitatea osoasă, forma și dimensiunile, pregătind terenul pentru o inserare optimă a implantului.

 

Planificarea tratamentului

  • Determinarea numărului de implanturi: Pe baza stării generale a sănătății dentare, medicul dentist calculează cu atenție numărul optim de implanturi necesare pentru a înlocui dinții lipsă. Această decizie ia în considerare nu doar numărul de dinți afectați, ci și distribuția acestora și impactul estetic și funcțional asupra zâmbetului.
  • Poziționarea strategică a implanturilor: Planificarea tratamentului include o analiză atentă a poziționării implanturilor în osul maxilarului sau mandibulei. Acest aspect este esențial pentru a asigura stabilitatea și funcționalitatea pe termen lung a implanturilor și coroanelor dentare asociate.
  • Alegerea tipului de coroană dentară: În funcție de necesitățile estetice și funcționale ale pacientului, se decide asupra tipului de coroană dentară care va fi montată ulterior pe implant. Aceasta poate fi realizată din diverse materiale, cum ar fi ceramica sau zirconiu, pentru a asigura un aspect natural și durabilitate în timp.

Procedura de inserare a implantului dentar este, în general, realizată sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului. Prin intermediul unei intervenții chirurgicale minore, implantul este inserat în osul maxilarului sau mandibulei. După inserare, osul va începe să se integreze cu titanul implantului printr-un proces numit osteointegrare.

implant dentar Corbeanca Bucuresti

 

Perioada de vindecare

O perioadă de vindecare este esențială pentru a permite implantului sa se integreze complet in os. Această etapă poate dura câteva săptămâni sau luni, în funcție de starea generală a sănătății pacientului și de calitatea osului.

 

Montarea lucrării dentre pe implant

După ce osul s-a unit cu implantul, se realizează montarea coroanei dentare personalizate. Aceasta este realizată pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi un aspect natural.

 

Beneficiile implanturilor dentare

  • Durabilitate: Implanturile dentare oferă o soluție permanentă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți.
  • Estetică îmbunătățită: Coroanele dentare montate pe implanturi sunt create pentru a se potrivi perfect cu dinții naturali, asigurând un aspect estetic remarcabil.
  • Restaurarea dentară: Implanturile restabilesc funcția masticatorie și vorbirea, contribuind la o calitate mai bună a vieții.

Procesul de inserare a implantului dentar poate părea complex, dar oferă o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. Cu o planificare adecvată și îngrijire corespunzătoare, implanturile dentare pot aduce înapoi nu doar zâmbetul, ci și încrederea în sine și confortul în viața de zi cu zi. Dacă te confrunți cu pierderea unui dinte, te așteptăm la clinica Dental Paradis pentru un consult general alături de unul dintre medicii noștri dentiști pentru a afla dacă implanturile dentare reprezintă o opțiune potrivită pentru tine.

Dr Razvan Tuica - implantologie protetica dentara, stomatologie

Dr. Andrei Țuică
fondator Dental Paradis
stomatologie generală, protetică dentară, implantologie

 

 

Vezi ce alte articole am pregătit pentru tine